Bonjour silent readers ! Thanks for coming yah ! Enjoy reading and comment . Follow too !Dashboard | +Follow
7 Days Bookworms Challenge
Dec 16, 2011 | 9:20 PM | 0 comments
Everyone must copy and paste this in 5 Days Bookworms Challenge Entry
  • Thanks for joining this challenge  . This is by Zetty :) 
  •  Just answer the questions POLITELY ! 
  • If you want to tag your friends , just tag :)
  • A person can only join ONCE :) 
  • YOU CAN ANSWER THE QUESTIONS IN WHATEVER LANGUAGE 


 DAY 1 CHALLENGE :
1. WHAT IS YOUR FAVOURITE BOOK GENRE ?
2. WHY DO YOU LIKE THE GENRE ?

           DAY 2 CHALLENGE :
1.where do you usually buy books ? 
2.Did you got member card there ? or Why you likes to buy books there ? (you can aswer both or one only :) )


      DAY 3 CHALLENGE :
1.Where did you keep your books ?
2.How many of your books had lost ?


      DAY 4 CHALLENGE :
1.Did you use bookmarks when you're reading thick book ?
2.Did you like to fold the page , when you stop reading ?


       LAST DAY CHALLENGE !:
1.You read books alone or with someone ?
2.If someone , who ?




THAT'S ALL . ENJOY JOINING THIS CHALLENGE YAH !
I HOPE YOU CAN YOUR LINK ONCE YOU JOIN THIS CHALLENGE . 
:D
 
Past and Present . Dulu Dan Kini .(My Blog)
Dec 10, 2011 | 6:29 PM | 0 comments
Hello Fellas ! Okayy . Harini , saya nakk menulis tentang dulu dan kini . Apa yang berubah di blog saya ?
Dari mula mula saya blogging , sampai lah sekarang :D
Saya berblogging start dari tahun 2008 . Hehe . Lama takk ? Lama ke takk ? Lama atau tidakkk ? Lama or tidakk !!!!!!!!!!!!!!!??????!!!!!Saya buat Facebook dengan Yahoo Messenger lagi lama sebenarnya . Heh ;')

Okayy , masa mula mula saya menulis blog dulu , saya menulis menggunakan singkatan . Alaaa .. Kalau saye tu , dah jadi sy . Kalu sayang tu , dah jadi syg . Kalau makan tu , dah jadi mkn . Hihi . Biase lah , orang sekarang , konon konon nye , haptudet la kalau pakai yangshortform gilos gilos tu ?Kalau setakat yang biase biase tu takkpela .. Contoh kalau YG , SYG , MKN , SY , TDO , JLN , LPS and etc okayy ? Memang habiess lah satu kamus dewan kalau nakk senaraikan semue . Terberakk pulakk saye kat sini karang !

Yang takk boleh tahan , ade yang gune TA , BOLEYY , LERW ,BILEW , NAPEW , SAJEW , TIDOW , BUDAKKS , KATEW ,ABEY  and etc . Adussss . Perlukah anda menokok tambah W , Y dan S tu ? Takkperlu sama sekali ! Kalau korang tambah W tu , apekejadahnye #sorry arr EMO pulakk ..haha .
Penat la nakk muncung kan mulut . Kalau satu perkataan je yang tambah W di belakang dalam satu ayat takkpelah jugakk . Masih boleh diterima la . Ini , satu ayat penuh gune W . Contoh ; -


IteW  TA sukeW lerW budakkS Tuw . DieW sombongS gilerW . TA SHukeW !!! 

Nakk termuntah saye . Bluekkkkkk :P PeWlissss lahh . Haha #gune W jugakk .

Okayy . Dah lari tajukk sebanrnye ni . Heh .
Itu yang pertama la kan , yang keduan pulakk , saye tulis sikett , mesti ade noktah panjang panjang macam ni ;-

Harini.......sayeW peWgi membeli beWlah ......Besh...........Kowunk adew tengokks ta citeww....Ombak Windu ?.............Beshh .... Pastuw aquw pegiw tengoks konsert lakk......Adew Justin Biebew.........


Haha . Lebih kurang macam tu lah . Takk percaye ? Anda boleh tekan older posts sebanyakk yang mungkin sampailah ke entri yang mule mule sekali . Heh ..Sebenarnye , banyakk entri yang saye dah delete . Banyakk jugakk lah . Daripade banyakk jadik sikit . Hihhhh , bestkan kalau dapat buat VLOG ? Nakk buat sebenarnye , tapi , muke titewww takk comel and takk cute #same je = ='haha .
So , bagi yang cute tu , bolehla buat VLOG .Kalau takk cute macam titeww , jangan buat VLOG . Nanti orang cakap titewww perasan pastu Gedikksssss . Nonononono .. Jatuh maruah makk ! :P

Okayy , seterusnye . Dulu , takkde satu pon gambar saye . Hehe . Saye cume Google je gambar ataupun cilokk dari blog makkcikk saye . Kejam takk titeww ?

Pastu ape lagi ehh ? Titeww takk tahu  la . Korang pergi check sendiri la ye . Haha .... Malas nakk bagi link entri lame lame tu kat korang . Titeww kan kejam !

Okayyy , itu entri yang lame gilos ! Ni yang agakk baru iaitu entri pasal awal awal tahun .

Firstly , saye tahu yang saye banyakk post entri CINTA ! Haha . Entri CINTA ?!?!
Jangan tanye "Eh , Zetty pon jiwang jugakk ke ?" Haha . Saya jiwang la jugakk DULU okayy !
Understand me ? D-U-L-U !

Mase nakk dekatt dengan UPSR , around June , saye takk jiwang dah okayy ! Hihi .
# Sebenarnye mase tu baru sedar yang UPSR penting giloss .
So , no more jiwang jiwang okayy gegirlsss ? Muahehehe . Mase zaman saye jiwang jiwang dulu , saye memang JIWANG HABES ! Ingatt takk , ingat takk ? Hehehe .

Bagi readers yang setia dengan saya , mesti diorang selalu baca . Dulu , saya punya blog , hodoh gilos . Memang takkboleh belah la . Sekarang saye dah maju sikett , daripade denim , tukar ke skin . Ikut peredaran zaman blog . Hehehe . Blogging pon ade trend lah !

Kalau korang bace balikk entri saye yang lame lame yang zaman jiwang jiwang tu , memang termuntah la . Kononnye ayat ayat cinta bergelora la . Haha , termuntah !
Gilos punye jiwang . Ni semue sebab Kak Niss ! Die yang buat entri jiwang dulu . Pastu saye terikot - ikot pulak ! Kesian ~

Takktahulah macamane saye boleh tulis ayat ayat cinta tu . Haha , dah macam puisi dah sebenarnye . Tapi , takknakk ah padam , titeww nakk buat kenangan hokayy ? Hokkayy ke takk ni ? Hokayy or takk ? Hokayy ke tidakkkk ??????????

Hehe . Harap korang dapatlah bersabar dengan entri yang agakk panjang pade harini . Oh ye , lupe pulakk nakk cakap pasal ni , dulu jugakk , entri saye panjang panjang jugakk . Saye tulis memang takk henti ah . Memang idea tuh datang sekelip mate je ! Cayalah . Tapi , sekarang dah malas gilos . Lupa diri ekceli . Muahahaha .
Korang ni ! Asekk takk percaye . Orang cakap panjang tu , panjang lah ! LONG ! Faham ? :P

Sebenarnye , memang nakk kekalkan penulisan saye yang panjang ni . Tapi , masa dan keadaan takk mengizinkan saye . #Alasan
Body yang malass . Tambahan , dah makin gemokk . Haha , ekceli takk gemokk pon . Berat je !

Blog design saye dulu dulu , amatlah hodoh . Memang saye takk dapat terime . Tapi , itulah rupenye dahulu . Saye takkde printscreen . Huhhh .... Kalau korang tengokk , pecah perot .
Entri ni , memang anda perlu menyediakan berbaldi - baldi BALDI . haha . Kalau korang bace dekat dalam toilet lagi bagus . Lepas muntah boleh cuci mulut .. Haha .

Hokayyy , saye nakk bagitahu ni ! Esok , saye ade exam dekatt MRSM Lenggong . Hihi , nakk masukk MRSM !!! Korangmasuk takk ? Kalau ade esokk , boleh jumpe yekk . Nakk mintakk autograf saye ke , nakk tangkap gambar bersame saye ke , nakk bersalaman dengan saye ke , boleh la esokk di MRSM Lenggong ye ! Datanglah beramai-ramai bagi memeriahkan lagi suasane ! Hahaha . Hambekk kau !
Buat ape tu ? Ooooo ... Muntah ye .. It's okayy , cuci mulut tu dulu then sambung bace entri ni , untukk muntahan seterusnye . Haha .


Lagi ??? Nakk cerite pasal ape lagi ni ? Dah takkde idea la . Alaaaa .. Titeww nak kasik entri ni extra long sikett .
Okayy  cerite pasal baju lah . Okayy ?
Baju . Korang orang yang jenis beli baju branded (mahal dan berjenama) ataupon yang murah murah tu je ? Contoh kalau yang branded , Chanel , Padini , Guess , Seed , LV and etc . Contoh kalau yang murah murah pulakk , beli kat Giant ke , kat Tesco ke , dekat gerbang malam ke , pasar malam ke or kat mane mane je lah . Yang takkde brand .
Kalu saye , saye jenis beli yang agakk branded la .
Jap jap .. Nakk tukar lah . Takknakk gune SAYE . Nak gune I pulakk hokayy . Baru kene dengan entri ;p
#maaf lah atas kegedikan I harini . Segala kesulitan amatlah dikesali :P Haha .

Sambong semule .
Okayy , saye memang pakai bende yang branded . Ehh , bukan saye lah ! I !
I takkpernah mintakk pakai barang branded okayy ! Semuenye , parents I yang tanggung . So , I just ikot je lah kan .
Jarang sekali beli barang bukan branded . Kalau ade ternampak baju tu betul betul cantik , then baru my mom belikan .

Beli yang branded ke , or yang murah ke , takkde banyakk perbezaan pon sebenarnye . Ikot kemampuan diri sajelah . Kalau korang dah ade duet berbilion - blion tu , takksalah jugakk kalau takknakk pakai baju branded . Korang kaye macamne sekali pon , kalau selesa pakai yang murah , pakaijelah yang murah .

Jangan pulakk yang miskin, nakk belagakk yang die pakai baju branded . Padehal , nakk beli satu pon setahun sekali .
Tapi , baju branded , kualitinya bagus . Itu adalah salah satunya la .
Selain daritu , baju branded ni adalah designed by designer terkenal . Itu sebab lah , walaupun t-shirt , ia mahal .
One thing I love about branded stuffs , sebab fashion style die gempakk gilos !

Hehe . My mom pon pakai yang branded jugakk . She got a lot of Guess Handbags . Kalau ade yang latest , mesti die beli . Anakk die , sampai sekarang takkdapat lagi merase pakai handbag . Tapi , handbag takksesuai la pulakk kalau teenage yang pakaikan ? Kan ? Kan ? Kan ?????????

Adek I pon pakai Adidas or Nike la . Kasut I pun I beli Nike .. Hehe .
Best dan tahan lasak .
Takk rugilah korang bayar mahal mahal untukk beli kasut tu . Sebab die tahan lame same je lah macam korang beli kasut murah , tapi die takkan tahan lame macam yang mahal . Harge die , lame lame bile korang beli banyakk kasut murah , akan bersamaan dengan harge satu kasut mahal jugakk .
Takktaulah korang faham ke tidakk . Haha .













OLD
Template 100% by ZettyIlhamZakuan. Inspiration from Kak Lettha