Bonjour silent readers ! Thanks for coming yah ! Enjoy reading and comment . Follow too !Dashboard | +Follow
Aug 27, 2011 | 5:45 AM | 0 comments
hELLOW . Saya nak cakap sorry kat semue orang . Kiss sikit ! Muahhhh !

Sebab nak raya dah ni . Boleh tak korang tolong maafkan iteww ? Sorry ah kalau ade salah dan silap . Taw taw ! Iteww pun maafkan korang jugak ! Even korang tak semua yang buat salah kat iteww .

Duit raye takde ke ? Ohhhh . Kene datang rumah dulu eiikk ? Ermmmm . Sorry ah takde sesi beraya lagi dah . Dekat kampung je lah yang sempatnye . Itu pun nak kene bawak buku kerja untuk dibuat bekalan ke kampung . Rasenye , buku tu akan jadi peneman beg saya je . Sebab , sampai sane , MOORA GIRLS akan reunited !

Moora Girls . Korang boleh cari di Facebook . Page yang bernama Moora Girls . Kalau rasa nak buat pahala sebelum raya ni , apa kate kalau korang tolong klik kan like .

Kalau rajin saje tau ! Kalau malas , takpayah la . Biasenye , kitorang akan berkumpul di bilik mesyuarat tetap . Hheeheehe. Pagi raya yang mulia tu , semua orang bergotong royong memasak hidangan lebaran . Tapi , kami buat ilekkk je dalam bilik mesyuarat je .

Anak dara yang tak berapa rajin . Haha . Lupekan pasal malas tu . So , kitorang akan bagitahu apa perkembangan terkini . Maklumlah , lama dah tak jumpa . Jumpa 6 bulan sekali . Dalam facebook pun susah nak jumpa .

Lepas nasihat menasihati , Berkongsi cerita , beramah mesra dan lain lain lagi , Kitorang akan mulakan sesi Makeover Raya . Kak Shima , leader kitorang , akan MakeOver Raya dosebabkan dia tu memang selalu ambik kursus makeup . Kerja pun dekat SPA .

Bersiap siap untuk pergi beraya . Tudung siap di atur kemas . Baju siap di iron . Kami keluar dari bilik mesyuarat dengan makeup yang kelihatan jelas dari jauh . Agak memalukan . Sebab , Bilik mesyuarat tu , Dekat ruang tamu . So , bukak je pintu bilik , semua orang yang lepak kat ruang tamu tu , mesti la perasan akan kehadiran kitorang yang bersinar sinar bak diva tu .


Tutup muka , keluar dari bilik . Lari menuju ke pintu belakang . Hahaha . Benda tuh memang memalukan . ! . Korang kalau tengok , mesti lawak kot !

Member member moora , semua nama profile facebook , punya moora untuk last name . Macam iteeww la . Zetty Ilham Moora . Hebat tak . Ina Moora lah , Ika Moora lah . Apelah . Banyak kot ! Member die lebih kurang 12 orang la . Tapi sebenarnye ada 7 orang je yang betul betul ahli .

Dah ikut pintu belakang , Kitorang lepak dekat luar rumah pulak . Sambil tunggu hidangan raya tuh . Kitorang gossip gossip la pulak . Biasa la . Kitorang ni ala ala Gossip Girl lah jugak kan .

Bila hidangan raya dah siap dalam jam 11 pagi tuh , kitorang makan la . Nasi Minyak berlaukkan masakan kampung memandangkan kampung . Moora Girls akan pakai pakaian yang glamour yang orang bandar pakai . Sebab kirtorang ni kire macam menunjuk la jugak kan . Lagipun kat kampung takde orang biase pergi bandar . Style orang bandar pun diorang tak berapa nak tahu la . So , Inilah peluang kesilveran untuk MOORA gIRLS . Jangan lawan ! Hhahaha .

Dah makan , kitorang touch up sikit make up . And then , starting untuk berlenggang keliling kampung . Beraya mendapatkan pendapatan sampingan . Hahaha . Kalau bosan dan penat , kitorang lepak dekat taman . Lepastu , dah ade keuntungan , kitorang akan ke kedai runcit !

Kalau dah penat giler giler , kitorang akan singgah dulu kedai runcit sekali lagi untuk beli bekalan malam raya . Kitorang akan beli maggi dengan air coke . Malam raya , kitorang makan la .

Malam tu , duduk dalam bilik mesyuarat . Tutup lampu , cite hantu . Macam seram gak la . Lepastu , kitorang akan bukak lampu yang kelip kelip uh . Buat macam disko . TAK PATUT LA ! Anak dara buat kerja tak bermoral . Haha . Sambil menari macam orang mabuk uh , kitorang bawaklah coke masuk dalam bilik . Minum macam benda yang tak halal tu je .

Dah pukul 2 pagi tu , Bentang bentang tilam . Tapi , yang tue tue , nenek nenek , semue tak tidur lagi . Maklumlah . Diorang ala ala Moora Old Girls . Hahaha . Jadilah tu .


Esok tu , Kitorang bersiap pergi hutan . Hutan bukan sebarang huta . Memang hutan betul ott . Kitorang bukan buat penerokaan . Hahaha . Iyewwwww . Takkan nak jalan dalam hutan yang banyak nyamuk tuh kot .

Kitorang buat photoshoot ! Biasa ah . Moora Girls kan Professional Model . Dengan ayunye kitorang buat photoshoot . Hahaha .
Itu je . Oklah . Nanti , kalau ade kesempatan , saya akan masukkan gambar . Tapi ., kemungkinan besar , lepas UPSR kot .


Ok bye !!!! Sweet raya !





OLD | NEW
Template 100% by ZettyIlhamZakuan. Inspiration from Kak Lettha