Bonjour silent readers ! Thanks for coming yah ! Enjoy reading and comment . Follow too !Dashboard | +Follow
^tutorial^ Cara letak background kat blog korang !
Oct 1, 2011 | 3:02 AM | 0 comments
Hellow ! Saya nak buat tutor ni . Terima kasih sebab sudi baca okay ? Ergghhhheeemmm . Saya kenyang ni . Baru lepas makan nasi . Hehehe . Terbaikkkkk ! . Okay lah . Nak tukar background ni senang je sayang . :p
Kacang je laaa . So , korang boleh tukar background blog hari-hari . haha . Ikot mood pun boleh . So , Let's start !

                                                Dashboard > Design > Edit HTML 


Lepastu , korang tekan Ctrl dan F serentak tau . Then die akan keluar satu search tab di belah kanan atas anda .Cari kod ni :.

 body {

Lepastu , korang pastekan kod ni kat bawah kod tadi :


background: url('URL / LINK BACKGROUND KORANG') fixed;
margin:0;
color:$textcolor;
font:x-small Georgia Serif;
font-size/* */:/**/small;
font-size: /**/small;
}


Cuba preview dulu . Check wether jadi or tak . Kalau tak jadi or ade ape ape yang tak faham boleh tanya kat comment bawah ni ehhh ? K bye !


OLD | NEW
Template 100% by ZettyIlhamZakuan. Inspiration from Kak Lettha