Bonjour silent readers ! Thanks for coming yah ! Enjoy reading and comment . Follow too !Dashboard | +Follow
^tutorial^ Pasang BackTo Top Button
Oct 1, 2011 | 12:58 AM | 0 comments

Hai ! haha . Harini , saya mahu ajar kamu semua cara meletakkan button back to top button . Apa itu back to top button ? Cuba korang turun sampai bawah , lepastu , klik button 'TOP' yang colour pink tu . Apa jadi ? Anda dibawa terbang semula ke atas kan ? Macam tu la . Okay . Let's start now ! freebies boleh tengok di SINI !


   Dashboard > Design > Page Element > Add Gadget > HTML/Javascript     


Okay  . Sekarang ni , korang PASTE kan yang ni kat dalam window tu :

a style="display:scroll;position:fixed;bottom:5px;right:5px;" href="#" title="TOP">"URL Gambar Korang" />



Yang merah tu , korang tukarkan dengan URL/LINK gambar back to top button korang okeh ? Kemudian , klik SAVE . Dah siap ! Korang boleh main terbang terbang dalam blog !!! 


OLD | NEW
Template 100% by ZettyIlhamZakuan. Inspiration from Kak Lettha